Hakkımızda Hizmetlerimiz Referanslarımız İş Ortaklarımız Kaynaklar İletişim
26 Nisan 2023

Neden Bulut Tabanlı CCTV

Buğra İpek

Günümüzde çoğu kişi iş yerlerinin, üretim veya operasyon merkezlerinin güvenliği için CCTV sistemleri kullanmakta. Bu sistemler, mekanda olan biten her şeyi detaylı bir şekilde kayıt altına alarak, güvenliği sağlar ve olası tehditleri önleyebilir.

CCTV sistemleri için kullanılan NVR/disk kayıt yöntemi, belirli bir süre boyunca kayıtları saklamakta. Ancak, bu yöntemde kaydedilen verilerin güvenliği ile ilgili sorunlar yaşanabilmektedir. Örneğin, fiziksel hasar, hırsızlık, yangın gibi durumlarda kaydedilen verilerin tamamı kaybedilebilir.

Kolay Yönetim & Erişim
Bununla beraber, buluta yani internet üzerindeki depolama alanlarına kaydedilen CCTV kayıtları, üstün bir güvenlik sağlar. Bu bulut depolama alanları, birden fazla sunucuda yedeklenerek, kaydedilen verilerin güvenliğinin artırılmasını amaçlar. Ayrıca, bulut depolama alanlarına erişim, herhangi bir cihazdan herhangi bir yerden sağlanabilir. Bu sayede sistem takibi daha merkezi ve esnek hale gelir.

Maliyet Konusunda Avantajlı
Ayrıca, buluta kaydetme yöntemi NVR/disk kaydına göre daha az maliyetlidir. NVR/disk kaydı için harcanan maliyetlerin yanı sıra, verilerin güvenliği için ekstra önlemler de alınması gerekebilir. Ancak, buluta kaydettiğiniz veriler için bu tür maliyetlerin bir kısmından kurtulabilirsiniz. Ek olarak, buluta kaydetme yöntemi sayesinde, NVR/disk kayıt yöntemine göre daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Güvenli & Esnek Kullanım
CCTV Bulut Hizmeti, NVR sistemlerine kıyasla ek bakım ve kontrol mekanizması gerektirmez. Ayrıca, kamera kayıtları bulutta saklandığında, ulaşılamayan güvenli bir yerde korunurlar. Bu sayede veri kaybını önlemek için ek önlemlere gerek kalmaz. Kamera kayıtlarının görüntülenmesi kişi bazı yetkilendirilebilir, böylece sadece yetkili kişilerin kayıtları görüntülemesi sağlanabilir. İşletmeler mobil uygulama veya tarayıcı üzerinden bu kayıtlara da erişebilirler. Ayrıca, mevcutta NVR kullanmayı tercih eden işletmeler de önlem amaçlı olarak ve özellikle kritik kayıtları bulutta yedekleyebilirler. Bu sayede, yedek kayıtlara hızlıca ulaşmak mümkün olur ve veri kaybı riski önlenir. Böylece işletmeler, CCTV Bulut Hizmeti ile daha güvenli ve esnek bir izleme sistemi oluşturabilirler.