Hakkımızda Hizmetlerimiz Referanslarımız İş Ortaklarımız Kaynaklar İletişim
14 Ekim 2022

RDS Sunucu Kurulumu

Altuğ Kalavak

Aşağıda Windows Server üzerine RDS Sunucusu kurulumunu adım adım görebilirsiniz.



Server Manager ‘i açıyoruz. Dashboard penceresinde Welcome To Server Manager altında bulunan Add roles and features menüsüne tıklıyoruz.



Add roles and features wizard penceresinde Before you begin adımında Next butonuna basarak devam ediyoruz.



Add Roles and Features Wizard penceresi Installation Type adımında Role-based or feature-based installation seçeneğini işaretliyoruz.



Server Selection adımında Select a server from the server pool seçili bırakıyor ve Remote Desktop Session kurmak istediğimiz sunucumuzu seçiyoruz.



Server Roles adımında Remote Desktop Service rolünü seçiyoruz. Next butonuna basıyoruz.

Features adımında bir değişiklik yapmadan Next butonuna basarak devam ediyoruz.

Remote Desktop Services adımında Next butonuna basıyoruz.



Role Services adımında amacımız Terminal server gibi kullanmak ise bu rol kurulumunda iki servisi seçiyoruz. Birincisi Remote Desktop Licensing ikincisi ise Remote Desktop Session Host bu iki servis kullanım amacımız için yeterlidir. Next butonuna basarak devam ediyoruz.



Son adımımız olan Confirmation adımında yüklemek istediğimiz role ve detaylarını kontrol ediyor. Üst bölümde bulunan Restart the destination server automatically if required seçeneğini işaretliyoruz. Role kurulumu sonrası sistem restart gereksinimi duyar ise bu seçenek sayesinde kurulum sonrası restart otomatik gerçekleşecektir. Install butonuna basarak kurulumu başlatıyoruz.

Kurulum birkaç dakika sürecek ve otomatik sistem restart edecektir.

Kurulum tamamlanıp sisteme login olduğunuzda Windows sağ alt köşeden bir pop-up ile bir uyarı verecek. Remote Desktop licensing mode is not configured şeklinde, bu uyarı gerekli lisans yapılandırmasının yapılmadığını ve deneme süreci olan 119 günün başladığını göstermektedir. 119 gün sonra demo lisans son bulacak ve Remote Desktop Service’leri durdurulacaktır.

Temel olarak kurulumumuz tamamlandı.